fbpx

2017 kriz yılı mı, fırsat yılı mı?

2016 yılında başlayan ve Türkiye’nin gündemini etkileyen olaylar, patlamalar, ekonomi açısından, turizm ve konut piyasaları başta olmak üzere, tüm sektörlerde olumsuz bir hava yaşanmasına sebep oldu. 2017 yılında ekonomik açıdan olumsuz görünen bir hava var. Peki bu durum ne kadar daha devam eder?  2017’de ekonomik krizi daha ağır yaşar mıyız? Görünen aslında bu krizin ekonomik krizden ziyade dünya üzerinde yaşanan teknolojik değişimle ilgisinin olduğudur. Kriz Türkiye’ye özgü değildir. Dünya üzerinde mevcut bir global kriz zaten var. Bu yüzden bu değişim sürecine hazırlanmamız gerekiyor. Değişim sürecinde, değişime ve dijitalleşmeye direnen çok fazla firmanın kapanacağı aşikar. Aslında dünya olarak ekonomik açıdan doğal seleksiyon yaşayacağız. Uyum gösteren kendini teknolojiye optimize eden firmalar bu işten kazançlı çıkacaktır. Şirketini değişime kapatan, teknolojik alt yapısını geliştirmeyen, dijital pazarlamaya inanmayan firmalar bu duruma çok fazla direnemeyecekler. Ancak teknolojiye yatırım yapan ve dijital pazarlamayı iyi kullanan firmalar bu işten oldukça kârlı çıkacaklardır. Bir anlamda sermaye el değiştirecektir. 21. yüzyıl aslında dönüşüm ve dijitalleşme çağı. Sadece ekonomi değil, sanat, siyaset, alışveriş, otomotiv, tekstil, turizm şimdiden bu çağın etkisine girdi.

Bu teknoloji çağında işinizle ilgili neler yapabilirsiniz? Öncelikle işiniz için gerekli teknolojik altyapıyı analiz edin. Eksiklerinizi, yaptığınız yanlışları egosuz bir şekilde değerlendirin. Atabileceğiniz bir adım varsa geç kalmadan, ertelemeden bu adımı atın. Değişime direnirseniz adım atmak istediğinizde çok geç kalmış olabilirsiniz. İşinizle ilgili savunma durumundan çıkıp saldırı pozisyonu almalısınız. Çünkü kimse size yeni işler gelmesini sağlamayacaktır. Dünya bir anda 5 yıl önceki haline dönmeyecek. Sonraki adım mutlaka dijital pazarlama konusunda neler yapabileceğinizdir. Dijital pazarlamada fark yaratıp iyi bir strateji geliştirebilirseniz, çok kısa sürede sektörünüzde lider şirket olabilirsiniz. Dijital pazarlama sadece Facebook , Google reklamları üzerine kurulu bir pazarlama modeli değildir. Dijital pazarlama rakipleriniz analiz edildikten ve hedef kitleniz belirlendikten sonra atılması gereken adımlardır. Bazen bir gazete haberi, bazen sosyal medyada paylaşılmış bir ileti hedefinize adım adım sizi götürecektir. Dijital pazarlama stratejinizi bir algı üzerine kurup bu algıyı yönetecek her şey sizin yararınıza olacaktır. Ancak  yapılacak yanlış bir reklam stratejisi firmanızı dijital pazarlamada yerle bir edebilir. Bu yüzden her adımda analiz edebilecek bir yapıya sahip olmalısınız. Dijital pazarlama konusunda isterseniz bizden profesyonel danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. bize bu linkten http://kobimedya.com/iletisim/ ulaşabilirsiniz.


Kobimedya A.Ş olarak sektörde uzun yıllardır profesyonel işlere attığımız imza ve satış sonrası güçlü desteğimiz ile kurumsal firmalar tarafından dijitale yön veren şirket olarak tercih ediliyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz dijital hizmetlerle şirketlerin verimliliğini artırıyoruz.

tr_TRTurkish
Call Now ButtonHemen Ara