Privatnost i uslovi korištenja


Privatnost i sigurnost

Kao Kobimedia, znamo vrijednost vašeg povjerenja u nas; Stoga vodimo najveću pažnju i koristimo najviše sigurnosne standarde kako bismo zaštitili vaše lične podatke od neovlaštenog pristupa. Lični podaci koje navedete tokom narudžbe ili u okviru drugih usluga koje nudimo zaštićeni su tehničkim sigurnosnim sistemima i dodatnim postupcima autorizacije. Ovo vrijedi i za vrijeme prijenosa vaših podataka i za vrijeme snimanja na našim serverima. 

Ime, adresa, adresa e-pošte itd. Na različitim mjestima u našoj internet trgovini. prikupljamo i obrađujemo vaše lične podatke. Ispod možete pronaći detaljne informacije o tome koje su radnje preduzete sa informacijama koje nam pružate.

Prikupljanje podataka
Vaši lični podaci koje koristite prilikom registracije u našoj internet trgovini ili kupovine ne prodaju se ni na koji način niti se dijele s drugim institucijama i organizacijama. Vaše osobne podatke koristimo u svrhu ispunjavanja vaših narudžbi, registracije za pojedinačni ulazak kupaca, pretplate na naš e-bilten vijesti i časopisa Kobimedia te za obradu vaših zahtjeva za komunikaciju i uslugu. Pored toga, kako bismo kontinuirano poboljšavali uslugu koju vam pružamo, takođe čuvamo i druge podatke koji ne sadrže lične podatke. 

Takođe pohranjujemo informacije koje nam vaš pregledač automatski prenosi u datoteke dnevnika našeg servera. Ovo:
tip / verzija pretraživača
operativni sistem koji se koristi
URL preporuke (prethodna posjećena stranica)
ime hosta (IP adresa) računara koji pristupa
vrijeme upita servera
Ti se podaci ne pohranjuju povezivanjem s osobom. Takođe, ovi podaci se ne kombiniraju s drugim izvorima podataka. 
Vaša IP adresa se briše odmah nakon vaše posjete.
Korištenje vaših podataka u narudžbama i ostalim zahtjevima za uslugu
Povjerljivost vaših ličnih podataka koje pružate prilikom registracije na našu web stranicu važnija nam je od bilo čega drugog. Lični podaci (adrese za dostavu / naplatu, brojevi telefona itd.) Koje koristite tokom kupovine nikada se neće dijeliti s drugim institucijama i organizacijama. 

S obzirom na to da možete brzo i jednostavno izvršavati narudžbe i da ne gubite dragocjeno vrijeme na stalno unošenje istih podataka, neke informacije se pohranjuju na vaš članski račun u skladu s vašim odobrenjem. Ove će se informacije koristiti samo da bi se osiguralo da vijesti o vašim narudžbama koje ste poslali do vas dođu brže i sigurnije. 

U slučajevima kada je potrebno unijeti vaše lične podatke na našu web stranicu, molimo vas da provjerite koje podatke želite podijeliti s nama. Polja navedena kao obavezna polja su minimalni kriteriji koji su nam potrebni za primanje i obradu vašeg zahtjeva. Pored toga, prikupljeni podaci prikupljaju se dobrovoljno i koriste se za optimizaciju usluga koje nudimo, au nekim slučajevima i u statističke svrhe.

Svoj profil u aplikaciji Kobimedia možete personalizirati fotografijom iz galerije. Zbog toga aplikacija Kobimedia pristupa vašoj galeriji fotografija. Ova fotografija će se koristiti i sačuvati samo za predstavljanje vašeg profila u aplikaciji. Fotografija se neće koristiti u drugu svrhu i neće se prenositi trećim stranama. Uvijek možete promijeniti ili izbrisati fotografiju koju ste odabrali iz postavki na svom profilu.
Korištenje vaših podataka za najavu kampanje / e-bilten vijesti
Informacije naših kupaca koristimo za informiranje o kampanjama i promocijama u skladu sa zakonskim odredbama. S tim u vezi, posebno pridajemo važnost proizvodima i uslugama koje nudimo kako bi zadovoljili vaše potrebe. Korištenje informacija za najavu vlastitih kampanja i promocija ponekad uključuje slanje promotivnih materijala poštom. Uvijek možete prigovoriti ovakvoj upotrebi vaših podataka davanjem kratkog pismenog obavještenja na donju adresu. 

O našim tematskim proizvodima koji se neprestano mijenjaju, akcijama s popustima i posebnim promocijama možete se redovno obavještavati e-poštom ili poštom putem našeg e-biltena s vijestima i časopisa Kobimedia. Da biste imali koristi od ove usluge, morate nam jasno izjaviti da prihvaćate. 

U svakom trenutku možete povući svoj pristanak za upotrebu podataka o vašoj adresi ili adrese e-pošte u svrhu slanja biltena e-pošte i časopisa Kobimedia. Da biste otkazali pretplatu na e-bilten Kobimedia, možete koristiti vezu za završetak registracije na kraju svakog poslanog e-biltena. Registrovani korisnici mogu otkazati pretplate na e-biltene na www.Kobimedia.com pod naslovom "Moj račun".

Prijenos podataka
Kobimedia, da lični podaci budu strogo privatni i povjerljivi; Obavezuje se da će ovo smatrati obavezom povjerljivosti i poduzeti sve potrebne mjere i pokazati potrebnu pažnju kako bi se osigurala i održala povjerljivost, spriječila neovlaštena upotreba svih ili bilo kojeg dijela povjerljivih podataka iz javnog domena ili njihova neovlaštena upotreba ili otkrivanje trećoj strani. Uprkos preduzimanju potrebnih mjera za zaštitu informacija, Kobimedia neće snositi nikakvu odgovornost u slučaju da povjerljivi podaci budu oštećeni kao rezultat napada na Veb lokaciju i sistem ili ako dođu u ruke trećih strana.

Naši tehnički standardi
U prijenosu podataka koristi se metoda koja se naziva SSL sigurnosni protokol (Secure Socket Layer) zajedno s 256-bitnom enkripcijom. Ova tehnologija pruža najviši nivo sigurnosti i banke je koriste, na primjer, za sigurnost podataka. Možete reći da je prijenos podataka šifriran zatvorenim ključem ili simbolom brave na donjoj traci stanja vašeg preglednika.

Sigurnost u platnom prometu
Sve transakcije nakon što odobrite svoju košaricu vrše se između vašeg računara i banke s kojom radimo u 256-bitnom šifriranom elektroničkom okruženju. Informacije o vašoj kreditnoj kartici ne može pregledati nijedna treća strana, uključujući administratore web lokacija. Podaci o kreditnoj kartici koje unesete koriste se samo tokom kupovine i ni na koji način se ne čuvaju u bazi podataka web lokacije. Sigurnost vaših osobnih podataka jedno je od najvažnijih pitanja za nas. U nekim slučajevima može se zatražiti od banke da usmeno potvrdi vašu narudžbu. U tom slučaju, banka će vas nazvati s vaših registriranih podataka u banci i zatražiti potvrdu vaše narudžbe. Provjerite jesu li vaši lični podaci pohranjeni u vašoj banci ažurni kako bi vas banka mogla kontaktirati. Vaša narudžba može biti otkazana zbog nepristupačnosti vašeg broja telefona tokom sigurnosne provjere. Molimo provjerite je li telefonski broj koji ste unijeli tačan, brojevi i adresa e-pošte koje ste unijeli u sustav će se koristiti za sve vrste informacija o vašoj narudžbi.

Kolačići
Web stranica www.Kobimedia.com, u vlasništvu kompanije Kobimedia, web lokacija je koja koristi kolačiće. Kolačići; Riječ je o tekstualnoj datoteci koja se uglavnom sastoji od slova i brojeva koja omogućuje otkrivanje uređaja spremanjem u internetski preglednik ili na tvrdi disk uređaja koji se koristi. Kolačiće kreiraju serveri povezani sa veb lokacijom koju posećujete. Dakle, kada posjetitelj posjeti istu stranicu, server to može razumjeti.

Ova Pravila o kolačićima sastavni su dio Politike privatnosti Kobimedia.com kako bi se pružila bolja usluga posjetiteljima www.Kobimedia.com u okviru njegovih zakonskih obaveza. Prikupit će, obraditi, podijeliti s trećim stranama i sigurno pohraniti vaše podatke o pregledavanju, pod uvjetom da se ne koriste u svrhe i opseg navedene u tekstu www.Kobimedia.com.
www.Kobimedia.com kolačići; Pohranjuje datoteke dnevnika, prazne gif datoteke i / ili informacije prikupljene iz izvora nezavisnih proizvođača kako bi stvorili sažetak vaših postavki. www.Kobimedia.com kako bi vam pružio posebne promocije, promocije i marketinške ponude, poboljšao sadržaj web stranice ili mobilne aplikacije za vas i / ili utvrdio vaše želje; Može pratiti vaše podatke o pregledavanju na web lokaciji i / ili vašu historiju korištenja na web lokaciji.

www.Kobimedia.com može se podudarati s informacijama prikupljenim od vas na web lokaciji u različito vrijeme ili različitim metodama, kao što su informacije prikupljene na mreži i van nje, i koristiti ih zajedno s informacijama dobijenim iz drugih izvora, poput trećih strana.

Koristi kolačiće sesije i trajne kolačiće na web lokaciji www.Kobimedia.com. Kolačić ID sesije ističe kada zatvorite preglednik. Trajni kolačić ostaje na vašem tvrdom disku dugo vremena. Možete ukloniti trajne kolačiće i odbiti i kolačiće sesije i trajne kolačiće slijedeći upute date u datoteci "pomoći" vašeg internetskog pregledača ili posjetite "www.allaboutcookies.org" ili "www.youronlinechoices.eu". Ako odbijete trajne kolačiće ili kolačiće sesije, možete i dalje koristiti web stranicu, mobilnu aplikaciju, ali možda nećete moći pristupiti svim funkcijama web lokacije, mobilne aplikacije ili će vam pristup biti ograničen.
Kliknite da isključite kolačiće kojima upravlja Google Analytics.
Kliknite za upravljanje personaliziranim iskustvom oglašavanja koje pruža Google.
Što se tiče kolačića koje mnoge kompanije koriste za reklamne aktivnosti, preferencama se može upravljati putem vašeg izbora na mreži.
www.Kobimedia.com kolačići; Koristi ga za pamćenje vaših preferencija i za personalizaciju upotrebe vaše web stranice / mobilne aplikacije. Ova upotreba uključuje kolačiće koji bilježe vašu lozinku i drže sesiju vaše web stranice / mobilne aplikacije neprekidno otvorenom, čime vas štedimo od problema s unosom lozinke više od svake posjete, te kolačiće koji vas pamte i prepoznaju prilikom vaše sljedeće posjete web lokaciji / mobilna aplikacija.

Uključujući praćenje načina na koji koristite web lokaciju / mobilnu aplikaciju, na primjer gdje se povezujete s web stranicom www.Kobimedia.com, koji sadržaj gledate na web lokaciji / mobilnoj aplikaciji i trajanje vaše posjete; koristi ga za utvrđivanje načina korištenja web stranice / mobilne aplikacije.

Kolačići na web lokaciji www.Kobimedia.com koriste se u reklamne / promotivne svrhe kako bi se predstavili sadržaji i oglasi koji odgovaraju vašem interesu i vama. Na taj način, kada koristite web stranicu, mobilnu aplikaciju, ona vam pokušava ponuditi prikladniji sadržaj, personalizirane kampanje i proizvode.

Na ovaj način ima svrhe poput izvođenja osnovnih funkcija potrebnih za platformu, analiziranja platforme i rada na povećanju performansi, pružanju jednostavnosti upotrebe, povećanju funkcionalnosti i personalizacije.

Kolačići na web lokaciji www.Kobimedia.com takođe; Može koristiti pretraživače, web stranicu, mobilnu aplikaciju i / ili da aktivira „tehnologiju oglašavanja“ kako bi vam ponudio reklame za koje mislite da bi mogle biti zanimljive kada posjetite web stranice na kojima se web lokacija oglašava. Tehnologija oglašavanja koristi informacije o vašim prethodnim posjetama web lokaciji / mobilnoj aplikaciji i web lokacijama / mobilnim aplikacijama na kojima se web lokacija oglašava kako bi vam pružila posebne oglase. Prilikom posluživanja ovih oglasa, na vaš pretraživač može se staviti jedinstveni kolačić treće strane kako bi vas web lokacija mogla prepoznati. Možete ukloniti trajne kolačiće i odbiti i kolačiće sesije i trajne kolačiće slijedeći upute date u datoteci "pomoći" vašeg internetskog pregledača ili posjetite "www.allaboutcookies.org" ili "www.youronlinechoices.eu".

Korištenje piksela za praćenje
Informacije o tome koliko su zanimljivi sadržaji koje pružamo na mreži uvijek su nam vrlo važne i pomažu nam da kontinuirano poboljšavamo našu web stranicu. Iz tog razloga na naše stranice postavljamo male grafike nazvane "pikseli za praćenje". Kada se stranica otvori, piksel za praćenje se učitava i sprema s servera na Internetu. Na taj način možemo vidjeti koje web stranice posjećuju naši kupci, koliko često i iz koje regije te koje transakcije se obavljaju. Vaša IP adresa pohranjuje se samo kao skraćenica, na način koji određuju ovlaštene institucije za zaštitu podataka, na način koji ne omogućava utvrđivanje njenog identiteta na relevantnoj vezi. Stoga identitet posjetitelja ostaje anoniman.

Korištenje dodataka za društvene mreže
Tehnologije nazvane "dodaci za društvene mreže" omogućavaju vam da kao korisnik oglašavate određene sadržaje članovima društvenih mreža putem direktne veze. Facebook Inc. (Fa. Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD) nudimo SWYN (Share With Your Network) funkciju koja pripada Euro Messageu. Ova vam funkcija omogućuje povezivanje s facebook.com i prikaz („slanje“) teme proizvoda iz e-biltena kao obavijesti na vašem profilu tamo. SWYN funkcija nikada ne koristi Javascript ili iFrames gdje Facebook može pristupiti vašim vjerodajnicama, kao što je slučaj sa Facebook dugmetom "Sviđa mi se". S jedne strane, SWYN prenosi podatke koji će se dijeliti na Facebook samo nakon klika na gumb SWYN-Facebook. S druge strane, na taj se način pored podataka o običnom sadržaju (URL slike, tekst opisa, veza do ciljne stranice) prenosi samo kodirani ID. Ovim kodiranjem Facebook nikada ne može utvrditi identitet korisnika. 

Nakon klika na SWYN-Facebook dugme, morate se prijaviti na Facebook sa svojim podacima za prijavu kako biste "objavili" traženi sadržaj. Zatim možete izmijeniti sadržaj najave prije nego što je čvrsto odobrite. Tek tada će se informacije povezati s vašim vlastitim profilom i moći će ih pogledati treće strane.

Facebook „Dugme za deljenje“ i Twitter (Twitter, Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107) dodaci „Tweet dugme“ na stranici proizvoda veb prodavnice rade slično. Oba dodatka omogućavaju prijenos IP adrese i informacija o web stranici koje su posljednji put pregledane u korisnikovom pregledniku na server (Facebook / Twitter) samo ako korisnik klikne na njih. Nadalje, prenose se samo podaci o proizvodu.

Nijedan lični podatak koji unesete na www.Kobimedia.com ili koji mi snimamo o vama ne prenosi se na Twitter ili Facebook.

Odobrenje, modifikacija i brisanje ličnih podataka
Informacije koje navedete možete pregledati, promijeniti i izbrisati u bilo kojem trenutku - koristeći svoju adresu e-pošte i lozinku - u meniju "Moj račun". Ako zaboravite lozinku, možete koristiti vezu "Zaboravili ste lozinku" u odjeljku "Prijava za članove" u izborniku "Moj račun". Rezervna lozinka bit će poslana na e-adresu koju ste koristili za stvaranje svog članskog računa. 

Molimo ne zaboravite: Ne biste trebali davati lozinku drugim ljudima, odjaviti se sa svog ličnog računa nakon upotrebe i koristiti SSL šifriranje tokom postupka narudžbe.

Pravo na informaciju i prigovor
Vaše povjerenje nam je važno. Stoga uvijek imate pravo dobiti informacije o svojim ličnim podacima koji se čuvaju u našoj bazi podataka, njihovom porijeklu, primaocu i svrsi čuvanja. Ako želite dobiti detaljne informacije o svojim ličnim podacima, kontaktirajte nas u pisanom obliku na [email protected]

Adresa
Kobimedia informatika i industrija oglašavanja. Tic. A.S.
Adnan Kahveci Mah. Yavuz Sultan Selim BoulevardPerlavista AVM ResidenceA Blok Kat: 4 D: 26 Beykent - Beylikdüzü / İstanbul
Tel: 0850 302 15 42 | Faks: 0850 302 15 42
Privatnost i sigurnost

INFORMACIJE O OBRADI OSOBNIH PODATAKA I SAGLASNOG TEKSTA
Obavijestili bismo vas o Zakonu o zaštiti ličnih podataka ("KVKK") pod brojem 6698, koji je donesen u cilju zaštite osnovnih prava i sloboda pojedinaca, posebno privatnosti privatnog života, te utvrđivanja odgovornosti prirodnih i pravna lica koja obrađuju lične podatke.

U okviru zakona, lični podaci se koriste kao „bilo kakve informacije u vezi sa identifikovanom ili identifikovanom fizičkom osobom“; Obrada je „pribavljanje, snimanje, čuvanje, čuvanje, modifikacija, preuređivanje, otkrivanje, prijenos, preuzimanje, stavljanje na raspolaganje, klasifikacija ličnih podataka u potpunosti ili djelomično automatski ili neautomatski, pod uvjetom da je dio bilo kojeg snimanja podataka sistem ili bilo koja transakcija izvršena na podacima kao što je sprečavanje njihove upotrebe.

1. Svrha teksta pojašnjenja i položaj nadzornika podataka naše kompanije


Naša kompanija Kobimedia predstavlja sledeća objašnjenja pažnji naših kupaca i trećih strana koje koriste našu veb stranicu i / ili mobilne aplikacije kako bi ispunile obavezu otkrivanja prema članu 10. Zakona o zaštiti ličnih podataka br.6698 („KVK“) u uslove ličnih podataka u vezi sa kupcima. Kobimedia zadržava pravo da ažurira ovu Izjavu o zaštiti ličnih podataka u bilo kom trenutku u okviru promena koje se mogu izvršiti u važećem zakonodavstvu.

2. Svrha obrade i prenosa ličnih podataka koji pripadaju kupcima

Vaši lični podaci koriste se u sljedeće svrhe:
Potvrđivanje podataka o identitetu kupca / kupca putem web stranice / mobilnih aplikacija,
Da biste zabilježili adresu i ostale potrebne informacije za komunikaciju,
Da komuniciramo sa našim kupcima o uslovima, trenutnom statusu i ažuriranjima ugovora koje smo zaključili u skladu sa relevantnim članovima Zakona o daljem prodajnom ugovoru i zaštiti potrošača, i da bismo mogli pružiti potrebne informacije,
Da biste uredili sve zapise i dokumente koji će biti osnova za obradu u elektroničkom (Internet / mobilni uređaji itd.) Ili papirnom okruženju,
Da mogu pružiti informacije javnim službenicima o pitanjima javne sigurnosti na zahtjev iu skladu sa zakonodavstvom,
Da bismo našim kupcima pružili bolje iskustvo kupovine, informirali ih o našim proizvodima koji bi mogli biti zainteresirani za naše kupce, "uzimajući u obzir interese naših kupaca", kako bi prenijeli kampanje,
Povećati zadovoljstvo kupaca, biti u mogućnosti upoznati naše kupce koji kupuju sa web stranice i / ili mobilnih aplikacija i koristiti ih u analizi okruženja kupaca, koristiti ih u raznim marketinškim i reklamnim aktivnostima i organizirati ankete u elektroničkom i / ili fizičko okruženje putem ugovorenih organizacija,
Da bismo mogli našim klijentima ponuditi prijedloge od strane ugovorenih institucija i partnera u rješenju, da informiramo naše kupce o našim uslugama,
Da bismo mogli procijeniti žalbe i prijedloge kupaca o našim uslugama,
Da bismo mogli ispuniti svoje zakonske obaveze i koristiti svoja prava koja proizilaze iz važećeg zakonodavstva,
Da bi se sprečile prevare i druge nezakonite radnje.
Dijeljenje ličnih podataka naših kupaca s trećim stranama odvija se u okviru pristanka kupaca i, po pravilu, lični podaci se ne prenose trećim stranama bez pristanka naših kupaca. Međutim, lični podaci se dijele sa sudovima i drugim javnim institucijama zbog i ograničeni na naše zakonske obaveze. 

Preduzimaju se neophodne tehničke i pravne mjere kako bi se spriječile povrede prava tokom prijenosa podataka trećim stranama.
Vaši lični podaci, naše direktne / indirektne domaće / strane podružnice, programske partnerske institucije, organizacije sa kojima sarađujemo radi obavljanja naših aktivnosti, domaće / strane pojedince i institucije koje primamo usluge skladištenja podataka u oblaku, domaće / strane institucije koje imamo ugovoren za slanje komercijalnih elektroničkih poruka našim klijentima, međubankarska kartica. Može se dijeliti sa sjedištem, bankama s kojima smo ugovorili i raznim agencijama, reklamnim kompanijama i anketnim kompanijama u Turskoj i inozemstvu, drugim domaćim / stranim trećim stranama i povezanim poslovima partneri u okviru različitih marketinških aktivnosti kako bi vam pružili bolju uslugu i osigurali zadovoljstvo kupaca.

3. Način prikupljanja ličnih podataka i pravni razlog

Kobimedia obrađuje lične podatke u skladu sa pristankom naših kupaca i odredbama zakona, koje naši kupci pružaju sa web stranice www.Kobimedia.com i iz mobilnih aplikacija prodavnica. Lični podaci prikupljeni iz gore navedenih pravnih razloga mogu se obrađivati i prenositi u svrhe navedene u članovima 5. i 6. Zakona i ovom Tekstu pojašnjenja i saglasnosti.
4. Prava kupaca kao vlasnika ličnih podataka
Vlasnici podataka u skladu sa članom 11. zakona;
a. Saznavanje obrađuju li se lični podaci u vezi s njima,
b. Ako su njihovi lični podaci obrađeni, da bi se zatražili podaci u vezi s tim,
c. Učenje svrhe obrade ličnih podataka i da li se koriste na odgovarajući način u svoju svrhu,
D. Da poznaju treće strane kojima se lični podaci prenose u zemlji ili inostranstvu, 
do. Tražiti korekciju ličnih podataka u slučaju nepotpune ili netačne obrade i tražiti obavještavanje o transakciji izvršenoj u okviru ovog opsega trećim stranama kojima su lični podaci preneseni,
f. Iako je obrađen u skladu sa odredbama zakona i drugih relevantnih zakona, u slučaju da nestanu razlozi koji zahtijevaju njegovu obradu, zatražiti brisanje ili uništavanje ličnih podataka i obavijestiti treće strane kojima su lični podaci preneseni , 
g. Ima pravo prigovoriti nastanku rezultata protiv osobe analizom obrađenih podataka isključivo putem automatizovanih sistema i (viii) zahtijevati naknadu štete u slučaju štete zbog nezakonite obrade ličnih podataka. 

Zahtjeve za korištenje predmetnih prava vlasnici ličnih podataka mogu podnijeti putem metoda navedenih u Pravilniku o obradi i zaštiti ličnih podataka u okviru Zakona br. 6698 Kobimedia na https: //www.Kobimedia .com. Kobimedia će procijeniti ove zahtjeve i završiti ih u roku od 30 dana. Kobimedia zadržava pravo da naplati naknadu na osnovu rasporeda naknada (ako postoji) koji je utvrdio Odbor za zaštitu ličnih podataka u vezi sa zahtjevima. 

Za sva vaša pitanja i komentare u vezi sa vašim ličnim podacima, [email protected] Možete nas kontaktirati u bilo kojem trenutku sa adrese e-pošte.

Ako se i dalje želite odjaviti: Možete koristiti opciju "Želim otkazati članstvo" u odjeljku "Moj račun".

Dugme za pozivNazovite odmah
bs_BABosnian