fbpx

E-ticaret mi, fiziki satış mı?

Her iki ticaret çeşidinin de zorlukları vardır. Ama kısaca başlangıç maliyetlerinden ve zorluklardan bahsedeceğiz. fiziki satışta, fiziki şartlara daha fazla harcama yapmak gerekiyor. Firmayı açarken çok fazla maliyet harcamanız gerekiyor. Mağazanızın konumuna göre de sermaye erime hızınız ve geliriniz artıyor veya azalıyor. Bu yüzden bu denklemi iyi çözmeniz gerekiyor. Mağazacılık konusunda bilginiz yoksa bu konuda tecrübeli kişilerden bilgi alabilirsiniz. Bütçeniz yeterli ise profesyonel olarak danışmanlık hizmeti de alabilirsiniz.

İşe başlama giderleriniz
Mağaza kiralama veya satın alma
Eğer mağazanızı kiraladıysanız depozito, emlakçı komisyonu
Dekorasyon masrafı
Demirbaş giderleri
Satılacak ürün veya ürünlerin satın alınması
Matbaa ve sarf malzemeleri
Reklam araç ve gereç giderleri
Firma kurulum muhasebe giderleri
Öngöremediğiniz giderler

Aylık giderleriniz
Personel maaşları
Personel sigortaları
Personel yemek / yol giderleri
Muhasebeci gideri
Eğer mağaza kira ise kira gideri
Elektrik,su,doğalgaz,internet vb. giderler
Bağkur ödemeleri
Ön görülemeyen giderler

E-ticaret sitesi kurmaya karar verirseniz başlangıçta yaptığınız yatırım daha azdır.Fakat reklam giderleriniz daha fazladır. Doğru bir reklam politikanız da yoksa bu işi yapma şansınız çok az. Doğru bir strateji ile bu işe başlarsanız başarılı olmak çok daha kolay ve fiziki mağazacılığa göre çok daha az gideri bulunmaktadır. Müşterilerinize ister 1 ürün isterseniz 1.000 ürün satın başlangıç stratejinizin olması şarttır. Bu işin giderleri de aşağıdadır.

İşe başlama giderleriniz
Firma kurulum muhasebe giderleri
Ofisiniz kira da olabilir bütçenize göre home ofis de çalışabilirsiniz.
E-ticaret sitesi kurulumu ve kurumsal kimlik vb. maliyetler.
Ayrıca satacağınız ürün veya ürünlerin tamamını stokta tutmanıza gerek yoktur; satıldıkça alabilirsiniz.

Aylık giderleriniz
İlk başlangıcında personel almadan işinizi kendiniz yönetebilirsiniz.
Home ofis kullanıyorsanız aylık ekstra kira giderinizin olmaması da önemli bir avantajdır.
Muhasebe gideri
Bağkur gideri
Reklam gideri

Yukarıda da gördüğünüz gibi e-ticarette çok fazla gider olmadan bu işe başlayabilirsiniz. Ancak her gün 100’lerce e-ticaret sitesi açıldığını ve bir o kadar web sitesinin de kapandığını unutmayın. Bu yüzden başlangıç stratejinizi iyi belirleyin. Çevrenizde bu işi yapmış, başaramamış kişiler varsa neden yapamadığını mutlaka sorun. Eğer bütçeniz varsa mutlaka profesyonel bir danışmanlık hizmeti alın. Eğer danışmanlık hizmeti almıyorsanız aylık reklam giderlerinizi çok dikkatli kullanmalısınız. Reklam verdiğinizde size hemen müşteri gelmeyebileceğini göze almalısınız. Reklam yapacağınız mecrayı (Google, Facebook, Instagram vb.) deneme yanılma yoluyla seçebilirsiniz. Çünkü her ürünün satılabileceği hedef kitle farklıdır. ve bu hedef kitleyi iyi analiz etmelisiniz. Bu konuda profesyonel danışmanlık hizmeti de sunmaktayız.

E-ticaret danışmanlığı hizmetimiz ile sektöre yeni adım atacak firma veya bireyin bilinçlendirilmesi sağlanacaktır. Yaşayarak öğreneceği sıkıntılar ve ciddi maddi zarara girmesi önlenir.

tr_TRTurkish
Hemen Ara