fbpx

Uzaktan Alışverişlerde Tüketici Hakları

Bilinçli Tüketici Olmak

Hemen hemen insanların çoğu artık satın almayı düşündüğü ürünlerin alımlarını uzaktan alışveriş şeklinde gerçekleştiriyor. Bu oldukça kolay, zahmetsiz ve güvenilir bir sistem. Uzaktan alışveriş yaparken tedarikçilerin olduğu kadar tüketicilerin de sorumlulukları ve hakları vardır. Alışveriş yaparken yaşanılabilecek olası bir probleme karşın bu hakların farkında olmak, devletin ekstrem bir durum olmadıkça tüketicinin yanında yer aldığını bilmek tüketici açısından büyük bir önem arz etmektedir.

Uzaktan Alışverişin Olmazsa Olmazı: Sosyal Medya Satıcıları

İnternet bu denli yaygınlaşması ile birlikte maalesef ki sosyal medya, internetin kıyısından köşesinden faydalanmaya çalışan insanlarla dolup taştı. Uzaktan alışveriş bu denli yaygınlaşmadan önce herhangi bir ürün satmak için yetkili mercilerden gerekli izinleri almanın gerekli olduğu oldukça meşakkatli bir işti. Şimdilerde kendisine sayfa açan herkes bir satıcı olabiliyor. Hal böyle olunca da ortalık “İstediğim sipariş gelmedi!” haberleriyle dolup taştı. Bir ürün sipariş ederken sorum yaşamamak için o ürünün satıcısı detaylı bir şekilde incelemeli, şirket bilgileri göz ardı edilmemelidir. Gelen ürün faturasız olduğu takdirde ürün teslim alınmamalıdır.

Bilinmesi Gereken Bazı Tüketici Hakları

Tüketici hakları nelerdir? Bilinmesi tüketici açısından önem arz eden haklar hangileridir? Alışveriş yaparken göz ardı edilmemesi gereken birtakım tüketici hakları:

– Faturasız, etiketsiz ürün almayın.
– Ayıplı mal olarak nitelendirilen ürünü her zaman reddedebilirsiniz.
– Alınan ürün mazeretsiz şekilde 7 gün içerisinde iade edebilirsiniz.

E-ticaret danışmanlığı hizmetimiz ile sektöre yeni adım atacak firma veya bireyin bilinçlendirilmesi sağlanacaktır. Yaşayarak öğreneceği sıkıntılar ve ciddi maddi zarara girmesi önlenir.

tr_TRTurkish
Call Now ButtonHemen Ara