fbpx

Globalisierung beginnend mit Social Media

Dünyada kabul gören kıta sayısı 7dir ve uluslararası platformda tanınan, tanınmayan ülkelerin toplamı 206’yı bulmaktadır. Bunları göz önünde bulundurduğunuz zaman farklı milletler ve dillerle birlikte dünyanın ne kadar büyük olduğu açıkça görülmektedir. Fakat sınırları kaldıran, insanları yakınlaştıran ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte herkesin kolayca ulaşabileceği bir araç var: sosyal medya. İnternet ve sosyal medya aracılığı ile insanlar arasında dil, din, millet ve daha önemlisi uzaklık kavramları önemini kaybediyor.

Sosyal Medyanın Küreselleşmeye Katkısı

Globalleşme bir diğer adıyla küreselleşme ne demektir? Globalleşme için kısaca devletler açısından sınırların ortadan kalktığı ticaret, ekonomik, politik, sosyal ve kültürel açıdan serbestleşmenin kısmen sağlandığı geniş bir ağ diyebiliriz. Global bir dünyada ülke sınırları sadece harita üzerinde yer alan çizgilerdir. İnternete erişimi olan her kullanıcı için dünya üzerinde istediği her yere gidebilir diyebiliriz. Sosyal medyanın son yıllarda moda olması ve milyonlarca kullanıcısının bulunması dünyanın tek bir çatı etrafında birleşmesine kuşkusuz en büyük katkıyı sağlamıştır. Bütün insanları tek bir şemsiye altında sosyal medya aracılığı ile birleştirmek reklam, sinema gibi sektörlerin dünyada hakim konuma gelmesine neden olmuştur.

Tüketim Açısından Globalleşme

En çok kullanılan Facebook, Twitter ,Instagram, Snapchat gibi uygulamalar üzerinden insanlar kesintisiz iletişim halinde bulunmakta ve dünyadaki her gelişmeden kolayca haberdar olmaktadır. Büyük Şirketler globalleşmeden en fazla karı kazanan yapılardır diyebiliriz. Moda, sinema dünyasında olan biten her şey reklamlar ve sosyal medya üzerinden kolayca insanlara iletilmekte ve tüketim algısı oluşturulmaktadır. Intagram’dan takip ettiği bir ünlünün tavsiye ettiği veya kullandığı herhangi bir ürünü kişi yerinden kalkmadan yurt dışından dahi sipariş edebilir. Reklam şirketleri medya ve televizyon üzerinden yaptığı yayınlarla insanlara sınırların ve kültürün bir anlamı olmadığını, internet aracılığı ile istedikleri her şeye sahip olabileceklerini empoze etmektedir.

Kısacası bahsettiğimiz globalleşme ve tüketim iç içedir. İnsanlar ihtiyaçları olmayan ürünleri almak ister veya sosyal medyada gördükleri moda olan herhangi bir şeye sahip olmak ister. İnternet insanlar arasındaki sınırları kaldırmış onları yakınlaştırmıştır. Sosyal medya hesapları sayesinde dünya küreselleşmiş adeta tek kıta haline gelmiştir.

Durch die Weitergabe unserer 13-jährigen Erfahrung an unsere Kunden als Kobimedia sorgen wir dafür, dass aus unseren Kunden bekannte und profitable Unternehmen der Branche mit positiver Markenwahrnehmung werden. Die Tatsache, dass wir Dienstleistungen im Bereich Informatik und Medien erbringen, ermöglicht es uns auch, unseren Kunden einen 360-Grad-PR-Service zu bieten. Wir können einem Unternehmen, das Social-Media-Beratung erhält, auch Informations- oder Presseberatungsdienste anbieten.

de_DEGerman
Jetzt anrufen